Recept na Foccaccio s Vegan Egg

Potrebujeme:

· 3 ks vegan egg

· 2 ½ šálky múky (mandľová, slnečnicová a sezamová v rovnakom pomere)⁠

· 2 lyžice olivového oleja

· 2 ČL rozmarínu alebo provensálskeho korenia

· 2 ČL cesnaku, napr. granulovaného

· 1 ČL soli

· 1 ČL prášku do pečiva (alebo instantného droždia s lyžičkou cukru a potom nechať cesto vykysnúť)

Postup:

1. Všetky suroviny zmiešame a preložíme do vymastenej zapekacej misy. Na vrch môžete položiť nasekané olivy a veľmi jemne ich vmiešať do cesta.
2. Pečieme 50 minút pri 170°C.
3. Vyberte z rúry, pokvapkajte focacciu trochou extra olivového oleja a posypte suchými bylinkami.