VEGAN EGG 128g balenie (nahradí 40 vajíčok) alebo Vegan Egg Gastro 1kg (cca nahradí 300 vajíčok)
Vegan egg vegánska náhrada vajíčka. Chuť je k nerozoznaniu od skutočného vajíčka. Môžte ho použiť kľudne hocikde kde používate vajíčka. Cesto vám tiež veľmi dobre spojí.
Zloženie: Tapioková múka, zemiakový škrob, psylium prášok, inulín, zahusťovadlo: guarová guma, himalájska čierna soľ, prírodné farbivo: rastlinné karotenoidy.
Energetické hodnoty na 100g: Energia: 1264 kJ/301 kcal: Tuky: 1,4 g (z toho mastné nasýtené kyseliny: 0,3 g), Sacharidy: 56 g (z toho cukry: 2,3 g), Bielkoviny: 2,8 g, Vláknina: 27 g, Soľ: 1,9 g.
Použitie: Na prípravu jedného vajíčka: Nalejte 50 ml vody do nádoby, pridajte 5 ml prášku vegan vajíčka a hneď začnite miešať kým sa spolu dobre nepremieša. Necháme zmes postáť 3 minúty a vajíčko vegan je hotové.
Na prípravu žĺtka: Nalejte 25ml vody do nádoby (1 lyžicu), pridajte 5ml vegan egg prášku (1 malú zarovnanú lyžičku) mixujte metličkou a potom nechajte odstáť 3 minúty. Žĺtok je pripravený na použitie.
Môžete ho použiť všade, kde dávať klasické vajíčko. Napr: do chleba, do sušienok, do koláčov, cesto na halušky, karbonátky, burgery, fašírky
Chutné recepty ako inšpiráciu s použitím Vegan Egg nájdete tu >>